2007-ben költöztünk Párommal és az akkor 9 éves kisfiammal (Csabesz) családi házba. Ez az oldal is róla szól.
Előszőr csak lakásban tartott állatai voltak (afrikai fehér hasú törpesün, papagáj, patkány, teknős, halak). Később - hosszas meggyőzésünk következményeként - a telek hátsó felét leválasztva megkapta amit szeretett volna. Így lett 6 db tyúkunk (500 négyzetméteren). Majd mellé 2 bárány, akiknek később kisbarijuk is született (Folti). Mivel rendszeresen etette, itatta, ellátta őket, ezért bővíthette az állományát és libák, gyöngytyúkok és nyuszik is kerültek hozzánk.
Azután megérkezett az első kecskénk (Mici). Egy igazi hízelgő. Csabesz megtanult fejni. Reggel és este is fejte Micit. Én meg megtanultam kecskesajtot készíteni. Hogy Mici ne legyen egyedül megkapta a Csabesz a kis Emesét. Ő egy szenentáli és búr kecske keverék. Egyre több lett a tej - egyre több lett a sajt. Előszőr még csak mi ettünk sajtot sajttal :-) . Aztán a család, barátok és a szomszédok is rákaptak az ízére. Így eljött az idő, hogy újabb kecske kerüljön hozzánk. Így jött Gizi és Rozi. A sajt után megtanultam joghurot, kőrőzöttet is csinálni, így a sajt és a tej mellett már ezeket is rendszeresen fogyasztják a környezetünkben.
Amióta kecsketermékeket iszunk-eszünk azóta nekem elmúlt az alergiám és egyikünk se volt azóta beteg. És az sem mellékes, sőt igazán fontos, hogy tudjuk mit fogyasztunk.
Ezek után már nem volt megállás és egyre csak fejlődött Csabesz farmja. Születtek a kiskecskék és érkeztek felnőttek is hozzánk (Sári, Piri, Mimi, Biri és Bori). Rajtuk kívül jelenleg még 2 kisgidánk van és Lili. Lilit 2 napos korban kapta Csabesz és ő nevelete fel őt. Cumisüvegből itatta kecsketejjel. Eleinte még vele is aludt. Ezért Lilike teljesen Csabeszhoz nőtt és nagyon emberszerető lett. Ő egy igazi kecskekedvencke lett.
A kecskesajtot teljes kecsketejből készítjük oltóanyaggal és saját vagy biófűszerekkel fűszerezzük. Semmiféle adalékanyagot vagy mesterséges anyagot nem tartalmaznak a termékeink.
Szeretek mindig új és újabb dolgokat megtanulni és mivel a kecsketej rendelkezésünk állt, ezért elkezdtem kecsketej hozzáadásával kecsketejes szappant készíteni saját magunknak. Figyeltem arra, hogy a szappanomban is természetes anyagok (olajok, vajak, fűszerek) legyenek. Ezek se tartalmaznak mesterséges színezőanyagokat, illatanyagokat, tartósítószert. 100 %-ban természetesek. Így már egy jó ideje száműztük a fürdőszobánkból a bolti szappanokat, tusfürdőket.